Wat is een HME?

Een HME (Heat and Moisture Exchanger) is een warmte- en vochtwisselaar die helpt de verloren functies van de neus te compenseren en het ‘klimaat’ van de longen weer in evenwicht te brengen. Wanneer u uitademt door de HME, worden warmte en vocht afkomstig uit uw luchtwegen vastgehouden in de HME. Bij de volgende inademing worden deze opgeslagen warmte en vocht weer teruggevoerd naar uw longen. Op deze manier worden de verloren functies van de neus gedeeltelijk gecompenseerd wat bijdraagt aan minder slijmvorming en hoesten.

HME's helpen ook om grote deeltjes uit uw longen te houden, zoals insecten of voedselkruimels. Het is belangrijk om een HME 24 uur per dag, 7 dagen per week te gebruiken. De meeste mensen die consequent (dag en nacht) een HME gebruiken, ervaren minder problemen met hoesten en slijmproductie.

Hoe werkt een HME?

Een HME bevat een schuimlaag dat is behandeld met zout dat Calcium Chloride wordt genoemd. Dit houdt warmte en vocht vast uit de lucht die u inademt.

  • Wanneer u uitademt door de HME, wordt de natuurlijke warmte en vocht van uw onderste luchtwegen door de HME opgevangen.
  • Als u weer inademt, komen warmte en vocht vrij uit de HME en komen weer terecht in uw luchtwegen.

Wat gebeurt er in uw longen als u een HME gebruikt?

Starten met het dragen van een HME

Draag uw HME dag en nacht om de beste voordelen te ervaren. Als u nog niet eerder een HME hebt gebruikt, kunnen uw longen meer slijm gaan produceren. Dit is volkomen normaal en zal binnen een paar weken verdwijnen als uw longen zich aan het nieuwe HME-filter hebben aangepast.

Het dragen van een HME vraagt enige gewenning, zeker als u lange tijd door een open stoma heeft geademd. Maar al snel zult u de vele voordelen van een HME ervaren. Met behulp van deze 6 tips helpen wij u graag op weg.

Wennen aan een HME

Ga voor de beste dag met Provox Life

Veel mensen merken dat het voortdurend dragen van een HME hen kan helpen een beter leven te leiden en weer veel van de dingen te doen die ze voor hun operatie deden. Dat komt omdat een HME hen helpt minder slijm te produceren, minder te hoesten, minder irritatie van de luchtpijp te ervaren en gemakkelijker te ademen.

Onderzoek toont aan dat longklachten reeds verminderen na slechts 2 weken consistent HME-gebruik. Provox Life is ontwikkeld om 24/7 HME-gebruik aan te moedigen en zo overmatige productie van slijm en hoesten te verminderen.

Dit alles met een helder doel voor ogen: meer kwaliteit van leven!

Met Provox Life kunt u kiezen uit zes verschillende HME’s waardoor u altijd verzekerd bent van de beste balans tussen bevochtiging en ademweerstand.

Dag en nacht, wat u ook doet.

meer informatie

Delen