Reiniging en verzorging

Verzorging van de huid

De huid van uw hals is kwetsbaar en kan beschadigd raken als u vaak pleisters verwisselt. Plak de pleisters daarom zo zorgvuldig mogelijk. Het is belangrijk dat u zich goede gewoontes aanwent bij de verzorging van de huid rondom de stoma. Dan raakt de huid minder snel geïrriteerd of beschadigd. Bovendien blijven de pleisters langer zitten.

Benodigdheden:

Uw stemprothese verzorgen

Goede schoonmaakroutines zijn cruciaal voor uw stemprothese. Het is net als met tandenpoetsen; ook uw stemprothese moet ten minste tweemaal per dag worden gepoetst en gespoeld. Zo houdt u uw stemprothese vrij van (etens)resten waardoor lekken van de stemprothese kan ontstaan.

De achterkant van uw stemprothese bevindt zich bovenaan in uw slokdarm, waar eten, drinken en speeksel constant worden doorgeslikt. In uw keel zitten veel bacteriën die zich ook ophopen op de stemprothese. Deze bacteriën zorgen er op den duur voor dat uw stemprothese gaat lekken. Als u uw stemprothese dagelijks schoonmaakt, vertraagt u dit proces; uw stemprothese gaat zo langer mee.

We raden u aan om uw stemprothese ‘s ochtends, ‘s avonds en na elke maaltijd schoon te maken met Provox Brush en Provox Flush. Klik op de productnaam voor de gebruiksinstructies.

Benodigdheden:

Gerelateerde onderwerpen

Contact

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van onze Customer Care medewerkers.

Telefoon: +3179 593 50 00 | +32 2218 5550
E-mail: info.nl@atosmedical.com | info.be@atosmedical.com

Delen