Een HME gecombineerd met een filter
- voor dagelijkse bescherming

Kinderen met een canule hebben een verhoogd risico op luchtweginfecties. Een tracheotomie heeft als gevolg dat de bovenste luchtwegen worden omzeild, waardoor ziekteverwekkers gemakkelijker in de lagere luchtwegen terecht kunnen komen. De luchtwegen reageren hierop met de productie van meer en dikker slijm, dat moeilijker is op te hoesten of af te zuigen. Door een HME te combineren met een filter, biedt de XtraCare Mini naast goede bevochtiging ook zeer effectieve filtering van de ingeademde lucht. Voor dagelijkse bescherming.

Bevochtiging en filtratie gaan verloren na een tracheotomie

Bij ademen door de mond en neus zorgen de bovenste luchtwegen voor bevochtiging en filtratie van de ingeademde lucht. Zo weet u zeker dat de lucht op de juiste lichaamstemperatuur is en voldoende vocht bevat wanneer deze de longen bereikt, zodat de longen naar behoren kunnen functioneren.

Een tracheotomie heeft als gevolg dat de bovenste luchtwegen worden omzeild, wat betekent dat de belangrijke bevochtigings- en filtratiefuncties grotendeels verloren gaan. De luchtwegen reageren daarop met de productie van meer en dikker slijm, dat moeilijker is op te hoesten of af te zuigen. Het dragen van een HME kan bijdragen aan het compenseren van deze verloren functies.

Waarom het belangrijk is een HME te gebruiken

Warmte- en vochtwisselaars (Heat and Moisture Exchangers, HME’s) zijn ontwikkeld om de verloren functies van de neus te compenseren en het ‘klimaat’ van de longen weer in evenwicht te brengen.

Een HME verbetert de gezondheid van de longen door verwarming en bevochtiging van de ingeademde lucht. Het is bekend dat continu gebruik van een warmte- en vochtwisselaar bij mensen met een stoma in de hals (tracheostoma) leidt tot vermindering van de slijmproductie en daarmee bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Een traditionele HME bevochtigt de ingeademde lucht, maar filtert deze niet effectief. Een HME kan dus niet afdoende voorkomen dat virussen, bacteriën en andere fijne, in de lucht zwevende deeltjes (zoals fijnstof en pollen) de luchtwegen binnendringen.

Een HME en filter in één

Naast de HME heeft de Freevent XtraCare Mini ook een elektrostatisch filter, dat effectief de inademing via de tracheostoma van in de lucht zwevende deeltjes kan verminderen, zoals virussen, bacteriën, stof en pollen. De virussen, bacteriën en in de lucht zwevende deeltjes worden effectief gefilterd door het netwerk van fijne vezeldeeltjes. Dankzij zijn elektrostatische eigenschappen kan het filter de deeltjes ook aantrekken en vangen. Het is de combinatie van deze filtermechanismen die voor het uitstekende filterende vermogen van de Freevent XtraCare Mini zorgt.

De Freevent XtraCare Mini is een HME met een hoge filtratiecapaciteit:

  • Effectieve filtratie van bacteriën >99%*
  • Effectieve filtratie van virussen >98%*
  • Goede bevochtiging
  • Ontworpen voor kinderen
  • Verkrijgbaar in drie kleuren
  • Als aanvullende zuurstof nodig is, kan Freevent XtraCare Mini worden gecombineerd met de Freevent O2 Adaptor Mini

Bespreek met uw behandelend arts of de Freevent XtraCare Mini geschikt is voor uw kind.

Freevent XtraCare Mini

Zorgt voor bevochtiging en verbetert de gezondheid van de longen
De Freevent XtraCare Mini verwarmt en bevochtigt de lucht die uw kind inademt, waardoor de hoeveelheid en de dikte van slijm vermindert en de gezondheid van de longen verbetert.

Dagelijkse bescherming
De Freevent XtraCare Mini kan overdag en ‘s nachts worden gebruikt en beschermt uw kind én zijn of haar directe omgeving dankzij de effectieve filtratie van zowel ingeademde als uitgeademde lucht.

*Let op: aangezien ziekteverwekkers het menselijk lichaam ook op andere manieren (zoals via de mond, neus, en ogen) kunnen binnendringen, kan de Freevent XtraCare Mini nooit volledige bescherming garanderen. Lees altijd de gebruiksaanwijzing voor adviezen.

gebruiksinstructies

Delen