Pediatrische patiënten

Kinderen met een tracheostoma hebben een hoog risico op luchtweginfecties. Met een tracheostoma worden de natuurlijk beschermende mond- en neusholtes omzeild, waardoor ziekteverwekkers gemakkelijker in de lagere luchtwegen terecht kunnen komen. Daarnaast kan door het gebruik van een canule het slijmvlies van de luchtpijp geïrriteerd raken, met als gevolg dat het infectierisico verder toeneemt. Het dragen van een HME draagt bij aan het compenseren van deze verloren functies.

Waarom het belangrijk is een HME te gebruiken

Warmte- en vochtwisselaars (Heat and Moisture Exchangers, HME’s) zijn ontwikkeld om de verloren functies van de neus te compenseren en het ‘klimaat’ van de longen weer in evenwicht te brengen.

Een HME verbetert de gezondheid van de longen door verwarming en bevochtiging van de ingeademde lucht. Het is bekend dat continu gebruik van een warmte- en vochtwisselaar bij mensen met een stoma in de hals (tracheostoma) leidt tot vermindering van de slijmproductie en daarmee bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Een traditionele HME bevochtigt de ingeademde lucht, maar filtert deze niet effectief. Een HME kan dus niet afdoende voorkomen dat virussen, bacteriën en andere fijne, in de lucht zwevende deeltjes (zoals fijnstof en pollen) de luchtwegen binnendringen.

Freenvent XtraCare Mini

De Freevent XtraCare Mini verwarmt en bevochtigt de lucht die uw kind inademt, waardoor de hoeveelheid en de dikte van slijm vermindert en de gezondheid van de longen verbetert. De Freevent XtraCare Mini kan overdag en ‘s nachts worden gebruikt en beschermt uw kind én zijn of haar directe omgeving dankzij de effectieve filtratie van zowel ingeademde als uitgeademde lucht.

Delen