Maak kennis met onze ambassadeurs

Onze ambassadeurs Leo Eppink, Jan van Egmond, Dirk Verbieren en Willem van Gelder kunnen bij veel gelegenheden voor u klaar staan. Zij kunnen (al dan niet samen met een productspecialist) bij u langskomen voor een huisbezoek of u kunt hen ontmoeten tijdens een van onze bijeenkomsten. Ook zijn zij regelmatig aanwezig bij klinische lessen die wij geven aan (thuis)zorgverleners en op beurzen en congressen, ...

Leo Eppink - Laryngectomie ambassadeur Atos Medical

Leo Eppink

Leo heeft jaren gewerkt als adviseur en controleur voor CAO partijen in de bouw. Daarnaast was hij veiligheidscoördinator van de eredivisie club Heracles Almelo en werkzaam als vrijwillig brandweerman. Ook is hij ruim 30 jaar actief geweest in de paardensport als algemeen coördinator bij Jumping Schröder en CSI Twente.

Naast paardrijden liep hij in zijn vrije tijd graag hard, maar dat ging steeds moeizamer omdat hij benauwd werd. De oorzaak bleek een snelgroeiende tumor zijn. Na verschillende onderzoeken in MST en het UMCU onderging hij in 2011 een laryngectomie.

Motivatie

"Ik ben al sinds 2012 verbonden aan Atos als vrijwilliger en sinds 2019 ambassadeur. Daarnaast ben ik actief als patiëntenvoorlichter voor het MST en geef ik gastlessen bij de Ambulance Oost Nederland en op diverse scholen. Ook geef ik klinische lessen bij verschillende thuiszorgorganisaties en ben ik te vinden in de besloten laryngectomie-groep op Facebook waar ik actief ben als groepsexpert. Mijn doel is om mensen te helpen en samen te proberen een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven te bereiken."

Jan van Egmond - Laryngectomie ambassadeur Atos Medical

Jan van Egmond

Jan was ruim 35 jaar slager van beroep toen zijn stem deels begon weg te vallen. Nadat hij in 2012 hees begon te worden en dit niet niet meer over ging liet hij zich onderzoeken in het HMC Westeinde. Hier kreeg hij te horen dat ze iets gevonden hadden op zijn stembanden en dat hij geopereerd zou moeten worden.

In 2013 onderging hij een totale laryngectomie waarna hij 13 dagen in het ziekenhuis is gebleven om bij te komen van deze zware operatie. Een jaar na de ingreep ging Jan aan de slag als patiëntenvoorlichter voor de regio's Den Haag en Leiden. Dit heeft hij 6 jaar gedaan. Jan is ook te vinden in de besloten laryngectomie-groep op Facebook waar hij als ambassadeur een actieve rol heeft als groepsexpert.

Motivatie

"In 2019 werd ik door Atos gevraagd of ik het leuk zou vinden om ambassadeur te worden. Mede omdat alle producten die ik gebruik van Atos komen, was de keuze niet moeilijk. Praten over hulpmiddelen waar je zelf veel ervaring mee hebt is heel belangrijk voor mij. Het lijntje is korter en ik omdat ik zelf ervaringsdeskundige ben kan ik op vele manieren hulp bieden."

Dirk Verbieren - Laryngectomie ambassadeur Atos Medical

Dirk Verbieren

Dirk was tot begin 2012 werkzaam als machine operator. De laatste maanden van zijn loopbaan belandde hij in een zware depressie met zeer donkere momenten. Uiteindelijk ondernam hij een poging tot suïcide. Hierop volgden meerdere operaties om zijn leven te redden, waaronder een laryngectomie.

Dirk staat nu meer dan ooit positief en optimistisch in het leven. Zijn doel is om het verschil te maken bij mensen die een laryngectomie hebben ondergaan. Hij heeft de intentie om ondersteuning te bieden, zowel mentaal, emotioneel, als bij gebruik van een elektrolarynx, het apparaat dat hij zelf ook gebruikt om te praten.

Motivatie

"In 2017 kwam ik in contact met de zelfhulpgroep VGL (Vereniging Gelaryngectomeerden Leuven). Daar leerde ik de productspecialist van Atos Medical kennen. Daar ik voor de volle 100% achter hun producten sta (producten die ikzelf gebruik) wilde ik graag ambassadeur worden voor de regio Vlaanderen.

Elke vrijdagvoormiddag ben ik samen met productspecialist Sofie Collaer te vinden in het Universitair Ziekenhuis Leuven. Hier ben ik actief als bestuurslid en ervaringsdeskundige van onze zelfhulpgroep VGL om mensen te helpen en te ondersteunen. Patiënten, familieleden en vrienden zijn hier altijd welkom om een kop koffie of thee te komen nuttigen bij een gezellige babbel en verhalen die men wil delen. Vragen en opmerkingen zijn uiteraard ook altijd welkom."

Willem van Gelder - Laryngectomie ambassadeur Atos Medical

Willem van Gelder

Willem was werkzaam als installatiebeheerder bij een staalproducent toen hij hees begon te worden. In 2014 werd hij doorverwezen naar een KNO-arts. Hier kreeg hij te horen dat zijn stembanden verdraaid waren en dit met behulp van een logopedist verholpen zou kunnen worden. Na drie maanden logopedie leek het probleem opgelost te zijn.

In 2015 volgde er een ooroperatie met een spoedig herstel tot hij drie maanden later last begon te krijgen van hevige aangezichtspijnen. Willem ging naar het VUMC voor verder onderzoek waar een gezwel in zijn strottenhoofd werd gevonden. Begin 2016 onderging hij een laryngectomie, gevolgd door 28 preventieve bestralingen.

Motivatie

"Mijn doel als ambassadeur is om mensen die hetzelfde doormaken te laten weten dat het leven niet stopt na zo’n ingrijpende operatie en waar mogelijk ondersteuning te bieden. Met de juiste producten kan je dus je leven weer oppakken. Ook weet ik dat dit helaas niet voor iedereen mogelijk is. Ik wil voor iedereen met een laryngectomie een luisterend oor bieden en samen op zoek gaan naar de beste oplossingen."

Contact

Heeft u vragen of bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van onze Customer Care medewerkers of laat uw gegevens achter via ons contactformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Telefoon: +3179 593 50 00 | +32 2218 5550
E-mail: info.nl@atosmedical.com | info.be@atosmedical.com

contactformulier

Delen