31-10-2025
Nieuwegein
Dit symposium biedt een diepgaande verkenning van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van chirurgische technieken bij totale laryngectomie (TLE), stemprothesewissels, het beheer en troubleshooting van stemprotheses, evenals stemrevalidatie en stemkwaliteit binnen het post-operatieve zorgpad.
Het evenement is georganiseerd in samenwerking met experts uit het werkveld en richt zich op zorgprofessionals die actief betrokken zijn bij dit specialistische gebied. Daarnaast bieden we de gelegenheid tot netwerken en connecties leggen, zodat u als zorgprofessionals onderling kunt overleggen en ervaring kunt uitwisselen
9.00 - 10.00
Inloop en opening
10.00 - 10.45
Plenaire sessie - spreker 1
Prof. Dr. Marc Mureau & Drs. Michael Tonsbeek
10.45 - 11.00
Koffiepauze
11.00 - 11.45
Plenaire sessie - spreker 2
Erica van der Beek van Es & Ira van Moorsel
11.45 - 12.30
Plenaire sessie - spreker 3
Drs. Jacintha Oldenbeuving
12.30 - 13.45
Gezamenlijk lunchbuffet
13.45 - 16.00
Break-out sessies
16.00 - 17.30
Afsluitende netwerkborrel
Datum
Woensdag 31 oktober 2025
Locatie
Green Village
Blokhoeve 7
3438 LC Nieuwegein
Doelgroep
Logopedisten | AIOS | Hoofd-halschirurgen | Plastisch chirurgen met aandachtsveld hoofd-halsoncologie | Verpleegkundig(e) specialisten | Physician Assistants
Accreditatie in aanvraag
ABIC - NVKNO - V&V - ADAP
Aanmelden
Aanmelden voor het Stemprothese Symposium is mogelijk vanaf 1 juli 2025.
Houdt uw e-mail goed in de gaten voor meer informatie over het dagprogramma en inschrijving.
Marc Mureau studeerde geneeskunde aan de Faculteit der Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam van 1988 tot en met 1995, in welk jaar hij ook promoveerde. In 1997 legde hij zijn artsexamen af waarna hij begon aan de opleiding tot plastisch chirurg op de afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie van het Erasmus MC.
Sinds juli 2005 werkt hij als plastisch chirurg in het Erasmus MC met als aandachtsgebied oncologisch reconstructieve (micro)chirurgie, inclusief borst-, hoofd/hals-, facialis- en complexe aangezichtsreconstructies. Sinds 2009 is hij hoofd van de Sector Oncologisch Reconstructieve Chirurgie waar hij sinds april 2020 ook hoogleraar is. Zijn onderzoek focust zich op het meten en optimaliseren van uitkomsten na oncologisch reconstructieve chirurgie d.m.v. PROMs, “big data” uit klinische kwaliteitsregistraties en chirurgische innovaties.
Michael Tonsbeek is sinds 2021 arts-onderzoeker bij de afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie van het Erasmus MC (promotor prof. dr. Marc Mureau). In samenwerking met de afdeling KNO en hoofd-halschirurgie richt zijn promotieonderzoek zich op de optimalisatie van hypofarynxreconstructies na een totale laryngectomie. Zijn onderzoek focust zich voornamelijk op de incidentie van complicaties, de functionaliteit, en de kwaliteit van leven na verschillende reconstructieve technieken. Michael verwacht zijn proefschrift begin 2025 te verdedigen. Momenteel werkt hij tevens als ANIOS Plastische Chirurgie in het Erasmus MC waar hij een opleidingsplek nastreeft.
Jacintha is sinds 2016 werkzaam als logopedist in het Radboudumc, waarbij zij zich heeft gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van patiënten met stem- en slikstoornissen bij hoofd-hals oncologie. Ook is zij betrokken bij patiënten met perifere aangezichtsverlammingen en stemstoornissen zonder oncologische oorzaak. Samen met haar collega’s heeft Jacintha een cursus opgezet voor logopedisten over de logopedische diagnostiek en behandeling bij patiënten met een hoofd-hals tumor. Daarnaast is ze betrokken bij onderzoek naar intensieve slikrevalidatie bij patiënten met een hoofd-hals tumor.
Heeft u vragen over het Stemprothese Symposium dan kunt u contact opnemen met event.nl@atosmedical.com
Delen