Zoeken
 • Zoeken
 • Contact
Onze geschiedenis

Sinds onze oprichting in 1986 hebben groei en innovatie altijd hoog in het vaandel gestaan bij Atos Medical. In nauwe samenwerking met gezondheidszorgprofessionals, toonaangevende instellingen en onze eindgebruikers, heeft Atos het domein en de standaard voor laryngectomiezorg gebracht tot wat we vandaag de dag gewend zijn. Met onze ontwerpoplossingen en technologieën doen we er alles aan om mensen die via een tracheostoma ademen een stem te geven.      

Vandaag
We hebben ruim 30 jaar ervaring op het gebied van laryngectomiezorg, dochterondernemingen in 19 landen en meer dan 750 Atos-medewerkers over de hele wereld. Atos Medical is eigendom van PAI Partners, een van de meest toonaangevende niet-beursgenoteerde bedrijven in Europa, samen met de raad van bestuur en het managementteam van Atos.

2015
Om dichterbij onze consumenten en markten te zijn, heeft Atos een nieuw hoofdkantoor geopend in Malmö. Ons R&D-centrum en onze productielocatie blijven in Hörby.

2014
Vastberaden mensen de vrijheid te bieden om hands-free te kunnen spreken, introduceerden we de Provox FreeHands FlexiVoice, die kan worden gebruikt met Provox StabiliBase, onze meest geavanceerde pleister.

2013
We hebben ons ook buiten Europa uitgebreid, door dochterondernemingen op te richten in Japan en Brazilië in 2013 en in Zuid-Europa met een dochteronderneming in Italië. Daarnaast hebben we ons verder uitgebreid in verschillende landen in Noord-Europa.

2012
Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen hebben we onze R&D-afdeling en productielocatie in Hörby uitgebreid, waar nu injectiemodellering, montage, een gereedschapswinkel, kwaliteitscontrole, verpakking, opslag en meer dan 150 medewerkers te vinden zijn.

2011
Om de op groei gerichte strategie van Atos te kunnen ondersteunen en versnellen, heeft EQT Atos Medical overgenomen van Nordic Capital.

2010
We hebben onze tweede generatie Provox HME’s geïntroduceerd: de Provox XtraFlow en de Provox XtraMoist HME’s.  Deze HME’s beschikken over uitstekende bevochtigings- en luchtstroomeigenschappen en bepalen de standaard voor de hele branche.

2004
In 2004 en 2005 vond er in hoog tempo internationale uitbreiding plaats door de oprichting van dochterondernemingen in Nederland, Spanje, Zwitserland en België, gevolg door Portugal in 2008 en Frankrijk in 2010.

2003
Speciaal voor patiënten die last hebben van vroegtijdige lekkage, hebben we de Provox ActiValve geïntroduceerd. Dit is onze meest geavanceerde stemprothese, die magneten bevat om te voorkomen dat de prothese ongewenst opengaat.

2000
Verdere internationale uitbreiding vond plaats door de oprichting van een dochteronderneming in de Verenigde Staten, gevolgd door Duitsland in 2002.

1997
De tweede generatie Provox-stemprotheses, Provox®2, werd geïntroduceerd. In de loop van de jaren werd deze opgevolgd door een derde generatie, evenals door verschillende speciale Provox-stemprotheses.

1996
In 1996 begonnen we met onze internationale uitbreiding door in het Verenigd Koninkrijk onze eerste dochteronderneming op te richten.

1995
De eerste Provox HME werd geïntroduceerd, samen met een reeks Provox-pleisters.

1990
De eerste Provox®-stemprothese werd geïntroduceerd, en bleek een doorslaand succes. In het eerste jaar werd de Provox®-stemprothese al door heel Europa gebruikt.

1987
In 1987 ging Atos Medical een samenwerking aan met professor Frans Hilgers en zijn collega’s in het Nederlands Kanker Instituut. Met behulp van de medische expertise van het Nederlands Kanker Instituut en de capaciteiten van Atos Medical op het gebied van siliconeninjectiemodellering in de medische technologiebranche, werd een begin gemaakt aan de ontwikkeling van een permanente stemprothese met lage luchtstroomweerstand voor eenvoudig spreken.

1986
Atos Medical werd opgericht in het zuiden van Zweden door de broers Gert en Jan-Ove Persson. Vandaag de dag bevinden ons wereldklasse R&D-centrum en de state-of-the-art cleanroom en productielocatie zich nog altijd in Hörby, Zweden. De Raad van bestuur bestaat uit:

 • Lars Frederiksen (Chairman)
 • Ragnar Hellenius (Vice chairman of the Board)
 • Frédéric Stévenin
 • Carl Settergren
 • Andreas Kumeth
 • Claus Bjerre
 • Göran Jönsson (Union representative)
 • Karin Johansson (Union representative)

Het Managementteam bestaat uit:

 • Britt Meelby Jensen (Chief Executive Officer)
 • Philip Eickhoff (Chief Financial Officer)
 • Ulrik Berthelsen (Senior Vice President, Northern & Southern Europe, Japan, and Emerging Markets)
 • Mark Reade (Senior Vice President, North America)
 • Michael Jakobi (Senior Vice President, Germany, Switzerland, and Austria)
 • Jens Mondrup (Senior Vice President, Innovation & Marketing)
 • Dorthe Rønnau (Senior Vice President, Human Resources)
 • Christian Skak Olufsen (Vice President, General Counsel, Legal Affairs and Compliance)
 • Martin Richardson (Senior Vice President, Operations)