Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

Nederland
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:Nederland

Pediatrische patiënten

Kinderen met een tracheostoma hebben een hoog risico op luchtweginfecties. Met een tracheostoma worden de natuurlijk beschermende mond- en neusholtes omzeild, waardoor ziekteverwekkers gemakkelijker in de lagere luchtwegen terecht kunnen komen. Daarnaast kan door het gebruik van een canule het slijmvlies van de luchtpijp geïrriteerd raken, met als gevolg dat het infectierisico verder toeneemt. Het dragen van een HME draagt bij aan het compenseren van deze verloren functies.

Waarom het belangrijk is een HME te gebruiken

Warmte- en vochtwisselaars (Heat and Moisture Exchangers, HME’s) zijn ontwikkeld om de verloren functies van de neus te compenseren en het ‘klimaat’ van de longen weer in evenwicht te brengen.

Een HME verbetert de gezondheid van de longen door verwarming en bevochtiging van de ingeademde lucht. Het is bekend dat continu gebruik van een warmte- en vochtwisselaar bij mensen met een stoma in de hals (tracheostoma) leidt tot vermindering van de slijmproductie en daarmee bijdraagt aan de verbetering van de kwaliteit van leven.

Een traditionele HME bevochtigt de ingeademde lucht, maar filtert deze niet effectief. Een HME kan dus niet afdoende voorkomen dat virussen, bacteriën en andere fijne, in de lucht zwevende deeltjes (zoals fijnstof en pollen) de luchtwegen binnendringen.

Een HME speciaal voor kinderen

De Freevent XtraCare Mini verwarmt en bevochtigt de lucht die uw kind inademt, waardoor de hoeveelheid en de dikte van slijm vermindert en de gezondheid van de longen verbetert. De Freevent XtraCare Mini kan overdag en ‘s nachts worden gebruikt en beschermt uw kind én zijn of haar directe omgeving dankzij de effectieve filtratie van zowel ingeademde als uitgeademde lucht.

Lees ook:

Heeft u nog vragen of behoefte aan meer informatie?

Contactformulier

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*verplichte velden
Neem contact met mij op via:

Contactgegevens Atos Medical

Nederland
Tel: +31 (0)79 593 50 00
Klik hier voor een overzicht van onze internationale kantoren.