Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

Nederland
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:Nederland

Kaakmobiliteit

Als u in het dagelijks leven problemen hebt omdat uw mond niet ver genoeg open kan of als u pijn hebt in uw kaak, hebt u mogelijk trismus. Dit kan op elke leeftijd ontstaan en kan langzaam verergeren.

Verschillende aandoeningen kunnen trismus veroorzaken. Het wordt vaak gezien na een behandeling voor kanker aan het hoofd of de nek, een trauma, een tandartsbehandeling of een infectie.  Door trismus kan het lastig zijn om te eten, spreken, gapen, lachen of uw tanden te poetsen.

De afwezigheid van gewrichtsbewegingen kan leiden tot een ontsteking, waardoor het gewricht stijver wordt en geleidelijk aan zijn functie verliest. Een vroege detectie en revalidatie kan helpen deze aandoening te verhinderen.

Rekken in combinatie met passieve bewegingen is een effectieve manier om de kaakmobiliteit te verbeteren. Passieve bewegingen ondersteunen het gewricht zonder dat daarbij de pijnlijke spieren geactiveerd worden. Het gewricht kan ook volledig ontspannen blijven terwijl een externe kracht de kaak binnen het natuurlijke bewegingsbereik beweegt. Bij therapie met het TheraBite® Jaw Motion Rehabilitation System™ wordt voorzien in rekken en passieve bewegingen. Het verwachte resultaat van de revalidatie is een grotere opening van de kaak met 1-1,5 mm per week.

Wilt u meer leren over de TheraBite?