Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

Nederland
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:Nederland

Stemprothese

Praten met een stemprothese geeft u de meest natuurlijk klinkende en gemakkelijk te begrijpen stem. Lees meer over wat een stemprothese is en waar je aan moet denken als u er een krijgt.

Hoe het werkt

Een stemprothese is een hulpmiddel, meestal gemaakt van siliconen van medische kwaliteit. Het wordt geplaatst tussen de slokdarm en de luchtpijp tijdens een totale laryngectomie (TLE), of in een secundaire punctie.

De stemprothese heeft twee flenzen om hem op zijn plaats te houden: één aan de zijkant van de slokdarm en één aan de zijkant van de luchtpijp. Tussen deze flenzen bevindt zich een kleiner buisje dat een terugslagklep bevat. Deze klep gaat open tijdens het spreken en sluit tijdens het ademen en eten om te voorkomen dat er vreemde voorwerpen in uw luchtpijp komen (bijvoorbeeld speeksel, eten of drinken).

Door uw stoma af te sluiten, wordt de uitgeademde lucht door de stemprothese naar uw slokdarm geleid. Terwijl deze lucht door je slokdarm reist, zal het weefsel trillen en een geluid creëren. Dit wordt trachea-esofageale spraak (TE-spraak) genoemd.

Tegenwoordig is trachea-esofageale spraak bewezen de meest succesvolle methode om opnieuw te kunnen spreken na een totale laryngectomie.

Verschillende soorten Provox stemprothesen

Het Provox systeem biedt een compleet assortiment standaard stemprothesen en accessoires, dat gebruikers een goede stemkwaliteit biedt, met weinig moeite om te spreken, eenvoudig onderhoud en een hoog draagcomfort.

Provox Vega

Provox Vega is een standaard stemprothese die waarschijnlijk uw eerste stemprothese zal zijn. Klinische studies tonen aan dat deze stemprothese duurzamer is en de beste spraakkwaliteit biedt, terwijl het de minste spreekkracht vereist en het gemakkelijkst te reinigen is. Een meerderheid van de gebruikers geeft aan dat de Provox Vega hun voorkeursstemprothese is, in vergelijking met andere stemprotheses op de markt.

Er zijn ook verschillende speciale stemprothesen en accessoires beschikbaar.

Heeft u vragen of behoefte aan meer informatie?

Contactformulier

Laat uw gegevens achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.
*verplichte velden
Neem contact met mij op via:

Contactgegevens Atos Medical

Nederland
Tel: +31 (0)79 593 50 00
Klik hier voor een overzicht van onze internationale kantoren.