Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

Nederland
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:Nederland

Warmte- en vochtwisselaar (HME)

HME’s helpen de productie van mucus (slijm) en hoesten te verminderen door de lucht die u door uw stoma blaast te bevochtigen en te filteren. Atos Medical levert een aantal verschillende Heat and Moisture Exchangers (HME’s) die zijn ontworpen voor verschillende levensstijlen.

“Toen ik HME’s begon te gebruiken, veranderde mijn leven. Ik begon mijn vrienden weer te zien en weer naar mijn favoriete plaatsen te gaan.”- Walter Bekijk hier zijn volledige verhaal.

Waarom een ​​warmte- en vochtwisselaar gebruiken? Na een totale laryngectomie ademt u door een stoma in de hals. Dit betekent dat de lucht die de longen bereikt koeler en minder vochtig is dan deze zou moeten zijn. Uw longen reageren door meer slijm te produceren en de luchtpijp kan geïrriteerd aanvoelen. U kunt veel gaan hoesten en ook kan het voorkomen dat u uw stoma vaker moet reinigen. Dit kan als ongemakkelijk worden ervaren om in het openbaar te doen. Het is aangetoond dat – en dat de meeste mensen merken dat – het dragen van HME’s helpt.   Hoe het werkt De HME bedekt het stoma terwijl je erdoorheen ademt, waarbij het de lucht opwarmt en vochtiger maakt. De HME vangt de warmte en vochtigheid van uitgeademde lucht op om het vervolgens weer over te brengen naar de lucht die u inhaleert. Om de voordelen van HME gebruik te ervaren bevelen wij aan om consistent, 24/7 een HME te dragen. Als u nog geen HME hebt gebruikt en hiermee gaat starten, kunnen uw longen tijdelijk meer slijm gaan produceren. Dit is volkomen normaal en zal binnen een paar weken hersteld zijn, zodra uw longen zich hebben aangepast aan het dragen van een HME.

Spreken met een HME Als u een stemprothese gebruikt, drukt u eenvoudig op de bovenkant van de HME om te spreken. Het apparaat helpt u gemakkelijker te ademen, wat belangrijk is als u pauzeert tussen langere zinnen. Verschillende HME’s voor verschillende situaties De Provox HME’s zijn ontworpen om in verschillende situaties te gebruiken, afhankelijk van het tijdstip van de dag en met welke activiteit u bezig bent. De beste HME voor actieve gebruikers “Actief zijn” betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Het kan betekenen dat je een wandeling gaat maken of dat het momenten zijn waarop je met vrienden samen bent en meer dan normaal praat. De Provox XtraFlow HME vergemakkelijkt de ademhaling door de lucht vochtig te houden wanneer u fysiek actief bezig bent. Deze HME beperkt de productie van slijm en helpt het hoesten te minderen. De uiterlijke kenmerken van de HME zijn discreet om u een vertrouwd gevoel te geven in sociale situaties. Een HME werkt uitstekend met een stemprothese: voor het vormen van spraak drukt u eenvoudig met een vinger op de HME. De beste HME om het rustig aan te doen Je bent niet altijd “onderweg” gedurende de dag. Soms wilt u ontspannen en dingen voor elkaar krijgen in een rustiger tempo. Dat kan bijvoorbeeld de krant lezen zijn, nadat u net wakker bent of misschien terwijl u een maaltijd aan het klaarmaken bent. In dat geval raden we de Provox XtraMoist HME aan. Het houdt de lucht extra vochtig en is comfortabel om doorheen te ademen. Zoals bij alle HME’s zorgt ook deze variant ervoor dat hoesten en slijm tot een minimum wordt beperkt, terwijl het ontwerp discreet is en eenvoudig te gebruiken met een stemprothese.

Leer meer over Provox XtraFlow HME en Provox XtraMoist

De beste HME voor bescherming De Provox Micron is ontworpen om u te beschermen wanneer u onderweg bent, in de buurt van veel mensen waar bacteriën en virussen mogelijk een probleem vormen, of als de lucht niet bijzonder schoon is (bijvoorbeeld pollen als u in de tuin werkt).

Wilt u meer weten over Provox Micron?

Laat ons contact met u opnemen

Handsfree spreken met een HME Als u een stemprothese heeft, kunt u een Provox FreeHands FlexiVoice gebruiken voor handsfree spreken. Het combineert een speciale klep met een HME om u de vrijheid te geven van handsfree spreken. U kunt kiezen uit twee verschillende HME’s, die beide verschillend werken voor tijdens verschillende activiteiten. Als u actief bent, kunt u de ‘Flow’ HME overwegen, terwijl als u zich ontspant, ‘Moist’ HME is aan te bevelen.

Wilt u een demonstratie van Provox FreeHands FlexiVoice?

Boek een huisbezoek.

De nieuwe nachtoplossing Onderschat nooit de waarde van een goede nachtrust. Daarom raden wij u aan om, voordat u naar bed gaat, over te schakelen naar de nachtoplossing Provox Luna. De HME van Luna houdt de lucht die wordt ingeademd vochtig zodat uw longen zich kunnen voorbereiden op de volgende dag. U kunt gemakkelijk door de HME ademen, die speciaal is ontworpen om ongemak te voorkomen. “Ik ben absoluut enthousiast over het gebruik van Provox Luna ’s nachts. Ik slaap veel beter, het is comfortabeler en er is veel minder slijmvorming.” “Toen ik Provox Luna zag, dacht ik dat het goed zou zijn, maar ik wist gewoon niet dat het zo goed zou zijn!” De Provox Luna heeft een kleinere ring, om comfortabeler te kunnen slapen. De pleister van Luna bevat een speciale ‘hydrogel’, die een kalmerende, verkoelende werking heeft. U zou kunnen merken dat de huid minder geïrriteerd aanvoelt bij het wakker worden en bij het dragen van een dagpleister.

Probeer Provox Luna

Stuur mij een probeerverpakking