Zoeken
close

Welcome to Atos Medical

Selecteer uw land

Nederland
Europe
Belgique (Français)
België (Nederlands)
Danmark
Deutschland
España
France
Italia
Nederland
Norge
Polska
Portugal
Schweiz (Deutsch)
Suisse (Français)
Suomi
Sverige
UK (English)
Asia
中文(大中華)
日本語 (Japan)
Americas
Brazil
Canada (English)
Canada (French)
USA (English)
Oceania
Australia (English)
New Zealand (English)
Other
International
Confirm your selection
  • Land:Nederland

Lotgenoten aan het woord

Een laryngectomie ondergaan betekent ademen door een stoma in de hals. Dit komt omdat de normale luchtweg functie is weggevallen. Ondanks alle veranderingen is het toch mogelijk om de kwaliteit van leven te verbeteren. Laat u zich inspireren door de ervaringen van Roy en Tore.

Maak kennis met Roy

“Ik had kanker en iedereen kon zien dat ik een zieke man was. Maar nu is dat gelukkig anders. Ik kan nu weer praten en zelfs ook handsfree als ik aan het koken of autorijden ben.”

 

Bekijk hoe de handsfree hulpmiddelen Roy de vrijheid hebben gegeven om te spreken terwijl hij die dingen doet waar hij zo van houdt.

Maak kennis met Tore

Het begon allemaal met een kleine bobbel in de nek. Zowel Tore als de artsen dachten dat het onschuldig was, maar het bleek kanker te zijn. Een week na het ontvangen van de diagnose heeft Tore een totale laryngectomie ondergaan.

Toen Tore na de operatie thuis kwam, was hij vastbesloten om weer te praten en weer aan het werk te gaan. Hij behaalde beide doelen en bleef nog 16 jaar werken voordat hij met pensioen ging.

Sinds dag één is Tore open geweest over het feit dat hij een totale laryngectomie heeft gehad. Naar zijn mening heeft zijn openheid het veel gemakkelijker gemaakt om nieuwe mensen te ontmoeten en een actief leven te leiden.

Wanneer Tore terugkijkt op de laatste 20 jaar na zijn operatie, denkt hij eigenlijk niet dat er een dramatische verandering in zijn leven is geweest. Behalve het moeten stoppen met zeilen vanwege zijn stoma, is hij in staat geweest om die activiteiten te blijven doen waar hij het meest van houdt, zoals golfen, met vrienden en familie zijn en reizen. Vaak vergeet hij zelfs dat hij is gelaryngectomeerd.

Wilt u meer leren over de producten die Roy en Tore gebruiken?

Contact mij