Zoeken
  • Zoeken
  • Contact
Tracheotomie bijeenkomsten

Onder de noemer ‘Fit met een canule bijeenkomsten’ organiseren wij gedurende het jaar sociale en educatieve bijeenkomsten voor mensen die een tracheotomie hebben ondergaan. De bijeenkomsten zijn zowel voor personen met een permanente als een tijdelijke tracheacanule.

 

In 2019 organiseren wij meerdere bijeenkomsten op diverse locaties in het land. Per bijeenkomst wordt een specifiek thema besproken. Uw regionale product specialist geeft informatie over productgebruik, ontwikkelingen, en omstandigheden die van invloed kunnen zijn op uw lichaamsconditie. Daarnaast kunt u vragen stellen en ervaringen delen met anderen uit uw omgeving die ook een tracheotomie hebben ondergaan.

Huidig thema: Slijmvorming en longrevalidatie & reiniging en onderhoud

In januari en februari kunt u deelnemen aan een van de Tracheotomie bijeenkomsten waarin wij de volgende onderwerpen bespreken:

  • Slijmvorming en longrevalidatie
    Het vervallen van de functie van de neus betekent dat uw longen rechtstreeks blootgesteld zijn aan de buitenlucht. Het gevolg hiervan kan zijn dat u hinder ondervindt van overmatige slijmvorming. Tijdens deze bijeenkomst bespreken wij hoe u uw longen optimaal kunt beschermen en de slijmvorming kunt minimaliseren.
  • Onderhoud en reiniging
    De reiniging van zowel zilveren als kunststof canules kan op verscheidene manieren. Wat voor uw canule optimaal is, wordt tijdens de bijeenkomst besproken. Ook onderwerpen als onderhoud van de canule, de reiniging van uw stoma en het wisselen van de canule zullen aan bod komen.
Programma

11.15 – 11.30 uur          Ontvangst
Er staat koffie en thee voor u klaar

11:30 – 13:00 uur        Presentatie
Slijmvorming en longrevalidatie & onderhoud en reiniging

13:00 – 14:00 uur        Gezamenlijke lunch
Gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen

Aanmelden

Atos Medical organiseert elke maand honderden bijeenkomsten over de hele wereld. Vind een bijeenkomst bij u in de buurt en ontmoet naast uw product specialist ook andere mensen die een tracheotomie hebben ondergaan. U bent natuurlijk van harte welkom om eventueel uw ​​partner of een vriend(in) mee te nemen.

Heeft u nog vragen of wilt u zich liever telefonisch aanmelden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 079 593 5000. Wij helpen u graag verder.