Zoeken
  • Zoeken
  • Contact
Laryngectomie bijeenkomsten

Onder de noemer ‘My Voice bijeenkomsten’ organiseren wij gedurende het jaar sociale en educatieve bijeenkomsten voor mensen die een laryngectomie hebben ondergaan.

 

Op diverse locaties in het land geeft uw regionale product specialist informatie en advies over ontwikkelingen, activiteiten en seizoensgebonden omstandigheden die van invloed kunnen zijn op uw lichaamsconditie. Daarnaast kunt u vragen stellen en ervaringen delen met mensen uit uw omgeving die ook een laryngectomie hebben ondergaan.

 

Mede door uw feedback tijdens de bijeenkomsten, kunnen wij inzichten verzamelen die kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van nog betere en gebruiksvriendelijke producten.

Huidig thema: Fitter de winter door

Van januari tot en met maart kunt u deelnemen aan een van de bijeenkomsten waarin wij het 1e thema van 2019 presenteren:

‘Fitter de winter door’
De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat u de kou weer zult moeten trotseren. De lage buitentemperatuur en ook de overgang naar een warme binnentemperatuur zorg voor een reactie van uw longen. Zo is het ophoesten van vastzittend slijm niet alleen hinderlijk, maar kost ook veel energie. Toch zijn er mogelijkheden om de winteruitdagingen het hoofd te bieden.

Maatwerk en goede (winter)gewoontes
Tijdens deze bijeenkomst maakt u een reisje door het lichaam en in het bijzonder door uw longen. Via illustraties en een video ziet u de gevolgen van blootstelling aan koude en droge lucht tijdens de winterperiode en wat dat met uw lichaam doet. Vervolgens leert u onder andere hoe u de verschillende warmte- en vochtwisselaars (HME’s) het beste in kunt zetten. Uiteraard is ieder lichaam uniek en denken wij graag met u mee welke producten het beste aansluiten op uw individuele situatie en behoeften.

Winterpakketje
Dat aan alle veranderingen voor verbetering een mate van discipline ten grondslag ligt is ons allen bekend. Een steuntje in de rug is daarbij meestal wel welkom. Wij hebben voor u een winterpakketje samengesteld als bijdragen om fitter door de winter te gaan: een Provox Protector, een warme fleece sjaal een lippenbalsem.

Programma

11.15 – 11.30 uur          Ontvangst
Er staat koffie en thee voor u klaar

11:30 – 13:00 uur        Presentatie
Maatwerk en goede (winter)gewoontes

13:00 – 14:00 uur        Gezamenlijke lunch
Gelegenheid tot het stellen van vragen en het delen van ervaringen

Aanmelden

Atos Medical organiseert elke maand honderden bijeenkomsten over de hele wereld. Vind een bijeenkomst bij u in de buurt en ontmoet naast uw product specialist ook andere mensen die een laryngectomie hebben ondergaan. U bent natuurlijk van harte welkom om eventueel uw ​​partner of een vriend(in) mee te nemen.

Heeft u nog vragen of wilt u zich liever telefonisch aanmelden? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via telefoonnummer 079 593 5000. Wij helpen u graag verder.